Kuracie stehna na perinke
16.05.2013 13:14:57
Kuracie stehna na perinke
Nemáte čas a potrebujete rýchly, nenáročný obed? Môže to byť niečo z jedného pekáča? Potom ponúkam "Kuracie stehna na perinke." Recept prišiel od Zuzky k našej Danke, ktorá recept overila a rýchly obed pripravila. Ja som mala času ešte menej a tak som to uvítala. V tomto chladnom počasí sa perienke nepotešilo len kurča ( jeho nôžky), prarádne sme sa zahriali aj my. Veď posúďte sami. Chutný, sýty obed a na večeru sme si vystačíli už len s ovocím.
Potrebujeme: 4 kuracie stehna, 4 rožky, mlieko na namočenie rožkov, 6 väčších zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 1 väčšiu cibuľu, korenie na pečené kura, majorán, 3 celé vajcia a 300 g anglickej slaniny.
Postup: rožky nakrájame na kocky a namočíme v mlieku. Opražíme cibuľku a na kocky nakrájanú anglickú slaninu. Necháme vychladnúť. Medzitým na hrubšom strúhadle nastrúhame zemiaky. Kuracie stehná potrieme korením na pečené kura. Rožky vyžmýkame, pridáme celé vajcia, soľ, korenie majorán, cibuľku so slaninou, nastrúhané zemiaky a všetko dobre premiešame. Pekáč vymastíme olejom, na dno pekáča dáme pripravené cesto - perinku, na ktorú poukladáme kuracie stehna, kožou na cesto. Dáme piecť, keď sú stehna z vrchu zapečené, otočíme ich kožou hore a pečieme, kým sa kuracie stehna neprepečú a nevytvorí sa chrumkavá kôrka. My sme piekli v teplovzdušnej rúre pri teplote 165° C 60 min. Servírovali sme so zeleninovým šalátom (uhorka, paradajka, paprika a jarná cibuľka).
Komentáre